JS sistemi sastoje se od zaštitnih pokrivača mDure.FAAC sistemi koji za razliku od drugih sistema smanjuju vrijeme ugradnje i troškove ugrađivanja.

JS sistemi su testirani i dokazano mogu zaustaviti vozilo težine 7,500 kg brzinom 50 km/h.Osiguran rad čak i nakon udara.

ANTITERORISTIČKI POTAPAJUĆI STUB FAAC JS-48

Automatski potapajući stub FAAC JS-48 dizajniran je i testiran (certificiran) za upotrebu na osjetiljivim područjima kao što su ambasade, aerodromi, konzulati, banke itd. Ovaj tip stubića daje veliku sigurnost.

FAAC JS-48  stubić testiran je prema sledećim standardima za upotrebu na osjetljivim mjestima:

ASTM F2656 STANDARDIWA14-1 STANDARDPAS-68 STANDARD

FAAC JS-48 stub testiran je prema najstrožijim standardima, što znači da je sposoban da zaustavi kamion težine 6,800 kg a koji ide brzinom od 50 Km/h, a da je i dalje u funkcionalnom stanju nakon udara.

Stubić je takođe opciono isporučiv sa EFO sistemom, (Emergency Fast Operation), što znači da da je stubić moguće dignuti i osigurati područje za samo 1,5 sekundi.

JS stubići isporučuju se sa novom tehnologijom zaštitnog kućišta  mDure® koji, na razliku od konkurentskih proizvoda, dozvoljava brz , unlike other bollards on the market, allows the bollard to be popravke ili ponovno osposobljavanje bez velikih troškova. Dodatno, JS stubići zaštićeni su korištenjem Rilsan®  antikorozivnog poliamida koji garantuje zaštitu od korozije, vremenskih uticaja kao i hemijskih sredstava.

Uz JS seriju stubova, kao i uz ostale varijante, postoji mogućnost isporuke fiksnih stubiva dentičnog izgleda kao automatski.

Osnovne tehničke specifikacije

Pogonska jedinica: Hidraulična (biorazgradivo ulje)
Tretman zaštite:

mDure® , Rilsan®

Hod cilindra:

1000 mm

Precnik cilindra: 275 mm
Otpor na udar:

673,000 J

Tip pogonske jedinice:

Hidraulicna pumpa

Napon napajanja:

230 Vac +6% -10% (50 Hz)

Vrijeme spuštanja:

2 sek

Vrijeme dizanja:

6 sek

Vrijeme dizanja sa EFO:

(Emergency Fast Opening)

1,5 sek

Nivo zaštite:

IP 67

Težina stuba:

530 kg

Težina korita:    

200 kg

Temperatura rada:

-15°C / +55°C (-40°C sa grijačima)

Dimenzije iskopa:

1600 x 800 x 900 mm