ASSA ABLOY okretna vrata smanjuju količinu energije utrošenu na zagrijavanje i hlađenje prostora rezultirajući smanjenje utrošene električne energije.

ASSA ABLOY okretna vrata sa kontrolnom pločom su prilagođena za sve potrebe korisnika.Vrata posjeduju vrstu rada gdje samo ovlaštena osoba može pristupiti ulazu, sprječavajući pristup neovlaštenim licima u određenu prostoriju.

Ako predmet ili osoba blokira rotaciju vrata, rotacija će se automatski zaustaviti.Posjeduju kontrolu brzine kao i požarnu kontrolu.Modeli vrata ASSA ABLOY RD3-A, RD4-1A i RD4-2A su u potpunosti usklađeni sa sigurnosnim standardima EN 16005.

Vrata za kontrolu pristupa - ASSA ABLOY RD3-A, RD4-1A I RD4-2A

ASSA ABLOY RD3-A i RD4-1A su automatska, rotaciona vrata koja su namjenjena za kontrolu pristupa u jednom pravcu. Ova vrata su idealna za situacije u kojima vrata trebaju biti otvorena ali zaključana, ili bi vrata trebala biti otvorena bez narušavanja kontrole klime, odnosno bez povećanih troškova za energiju. Takođe, Multimatik d.o.o. ima u ponudi i automatska, rotaciona vrata ASSA ABLOY RD4-2A za kontrolu pristupa a istovremeno pružaju ugodnu i sigurnu mogućnost ulaza koji je moguće nadzirati u oba smjera. Prilikom hitnih slučajeva razbijanje stakla omogućuje otvaranje krila vrata i pravca za evakuaciju.

ASSA ABLOY ulazni sistem sa kontrolom pristupa je idealan kao glavni ulaz za osoblje u ograničeno područje, jer se takav sistem može programirati i spriječiti prolaz, u jednom ili oba smjera, neovlaštenim osobama. Ovaj model vrata omogućava potpuno odvajanje unutrašnjeg od spoljašnjeg ambijenta, što dovodi do smanjenja nivoa buke i visine troškova grijanja, odnosno hlađenja. Sva tri modela vrata su dostupna u nekoliko različitih konfiguracija i veličina koje je moguće kombinovati kako bi odgovarala zahtjevima bilo koje građevine. Vrata su namjenjena za ugradnju na dovršenu podnu podlogu.

Bezbjednosna usklađenost

Modeli vrata ASSA ABLOY RD3-A, RD4-1A i RD4-2A su u potpunosti usklađeni sa sigurnosnim standardima EN 16005.

Osnovne tehničke specifikacije

Napajanje 230 V, 50 Hz,
glavni osigurač max 10 A,
Potrošnja energije 200 W /30 W na mirovanju
LED osvjetljenje 5W 30 W

Preuzimanja

CAD & BIM Download