KLIJENT: MEDICAL GROUP DR. BAROS
GODINA: 2021
LOKACIJA: Knjaza Miloša 81, Banja Luka 78000, Bosna i Hercegovina
ŠTA JE SVE URAĐENO: KLIZNA VRATA ASSA ABLOY SL500, HERMETIČKA VRATA TIP ETH

KOJI SMO PROBLEM RIJEŠILI:
Klijent je imao potrebu za naprednim rješenjem koje će omogućiti efikasno funkcionisanje u prostorima gdje je održavanje sterilnih uslova i precizna kontrola okoline od suštinskog značaja. U takvim okruženjima, kao što su operacione sale, laboratorije i sobe za intenzivnu njegu, neophodno je spriječiti širenje bakterija i osigurati maksimalnu čistoću kako bi se zaštitili pacijenti, osoblje i oprema.

Osim higijenskih standarda, klijent je tražio vrata koja bi pružila i visoku zvučnu i termičku izolaciju, kako bi se očuvala temperatura u prostorijama, smanjili energetski gubici, te omogućilo tiho i neometano funkcionisanje. Ove osobine su ključne u osjetljivim medicinskim i naučnim prostorima, gdje čak i mali poremećaji mogu imati ozbiljne posljedice na rad i sigurnost.

Dodatno, klijent je zahtijevao da vrata budu prilagođena specifičnim potrebama, poput zaštite od zračenja u određenim dijelovima objekta, te integraciju naprednih sistema kontrole pristupa i sigurnosti, kao što su interlock sistemi, senzori za automatsko otvaranje, bezkontaktni tasteri i daljinska kontrola. Ovakva vrata morala su biti izuzetno pouzdana, otporna na habanje i prilagodljiva različitim tipovima instalacije, uključujući betonske, metalne i rigips zidove, čime bi se osiguralo jednostavno uklapanje u bilo koji prostor.